TOKİ

2019 TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu Konut Projeleri

Anayasa deðiþiklik paketinde yer alan memurlara mutlu eden düzenlemeler, Toplu Konut Ýdaresi'nden (TOKÝ) ev alanlarý üzecek. Yeni Anayasa taslaðýna göre bundan böyle memur maaþlarýnda Uzlaþtýrma Kurulu'nun kararý etkili olacak. Böylece memura verilen zam yükselecek. (CÝHAN/Hasan Bozkurt) (2010.03.26)

TOKİ kısaltması ile bilinen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, tüm Türkiye’de konut inşa ederek özellikle alt gelir gruplarının ev sahibi olması için çalışan bir kurumdur. Önceden Başbakanlığa bağlı olan kurum, artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaktadır. Kira öder gibi ev sahibi olmak deyimini hayatımıza sokan TOKİ, vatandaşlara gelirlerine göre ödeme imkanları sunmaktadır. TOKİ kuruluş ve çalışma amacı başlıca, yurt içi ve yurt dışında doğrudan veya iştirakleri aracılığıyla proje geliştirmek; konut, altyapı ve sosyal donatı uygulamaları yapmak veya yaptırmak ve konut sektörüyle ilgili şirketler kurmak veya kurulmuş şirketlere iştirak etmektir.

birevim faizsiz ev

Geçmişten günümüze İzmir’de de binlerce vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ, 2023 yılına kadar yine İzmir’de 1 milyondan fazla konut inşa edecek. TOKİ’nin İzmir’de başlattığı 5 yeni proje, alt gelirli vatandaşlara özel satışa çıkarılacak ve Selçuk, Torbalı, Ödemiş, Aliağa ve Bergama ilçelerinde inşa edilecek.

TOKİ İzmir 2019 Yılı Projeleri

TOKİ’nin başlattığı 50 bin sosyal konut projesi ile tüm Türkiye’de orta ve alt gelirli aileler için 50 bin konut inşa edilecek. Böylece binlerce aile, 120 ay ile 240 ay arasında vade fırsatından yararlanarak kira öder gibi ev sahibi olacak. 67 ili kapsayan 140 proje ile hayata geçirilen sosyal konut projesi kapsamında apartmanlar en fazla dört katlı olarak inşa edilecek. Bu proje kapsamında İzmir’de de 2 584 yeni konut inşa edilecek.

Vatandaşların TOKİ’nin 50 bin sosyal konut projesinden faydalanması için bazı şartlar mevcuttur. Yalnızca alt gelirli ailelerin başvurabildiği projelerde; İzmir’de inşa edilen projenin bulunduğu ilçede en az bir yıldır ikamet edilmesi gerekiyor. Ayrıca, TOKİ’den daha önce konut satın alanlar veya konut kredisine başvuranlar, projeden faydalanamıyor. Aile içinde eş veya çocuklardan birinin üzerine kayıtlı bir evi olanlar da proje dışında tutuluyor. Başvuru sahibinin de 25 yaşını doldurmuş olması gerekli.

TOKİ’nin İzmir’de yer alan bazı konut projelerinin son başvuru Nisan ayında geçmiş olsa da Tire’de yer alan projenin başvuru tarihi 13 ile 31 Ağustos tarihleri arasındadır.

birevim

Tasarrufla Ev

Önceki Yazı

Emlak Konut GYO Konut Projeleri ve Kampanyaları

Sonraki yazı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorumlar

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

code

7 + 2 =