Kredi Haberleri

2020 Nisan Konut Kredisi Faizlerinde Son Durum

2020 yılı korona virüs salgını nedeniyle birçokları için kayıp yılı olarak düşünülse de her krizin ardından gelen canlılık göz ardı edilmelidir. Ev almak içinde doğru bir zaman aralığı bu dönemin olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki belirli şartlara uymak koşuluyla bunu yapmalısınız. Bunun için en düşük konut kredisi faiz oranına yönelmeniz gerekiyor.

Konut kredisi faiz oranı 2020 Nisan ayında 0,79 seviyesine kadar düşüyor. Bu da uzun vadeli kredi çekerek ev almak isteyenler için uzun zamandır en uygun kredi oranları olduğu anlamına geliyor.

En Düşük Konut Kredi Faiz Oranı Kaçtır?

Birçok banka müşterilerinin ev almaları için uygun kredi oranları ile yardımcı oluyorlar. Amaçları sıfır daire almak olanlar için şuan uygulanan en düşük faiz oranı 0.79 seviyesinde sizlere sunuluyor. Yatırım yapmak için yada ev sahibi olabilmek için mutlaka değerlendirilmesi gereken bir orandır.

Ancak 2020 Nisan ayında ikinci el konut almak isteyenler için 5 yıl vadede %0,93 faiz oranı, 15 yıl vade ile almak isteyenler içinse %0,94 faiz oranı sizlere sunuluyor. Bu faiz oranlarını değerlendirmek yerine sıfır daireler için sunulan faiz oranlarını değerlendirmek daha doğru olacaktır. Peşinat yerine çekeceğiniz ihtiyaç kredisi içinde çok uygun faiz oranlarının şu dönemde sunulduğunu söylememiz gerekiyor.

En Uygun Konut Kredisi Faizlerini Sunan Bankalar

2020 Nisan ayı ve sonrasın da yer alan dönemde konut kredisi çekmek için başvurabileceğiniz birçok banka vardır. Bu bankalar dönem için özel olarak düzenledikleri kampanyalarla çok uygun faiz oranları ile insanlara konut kredisi sunuyor.

  • Türkiye Katılım Bankası 10 yıl vadeli %0,69 faiz imkanı
  • Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Bank ve Ziraat Katılım Bankası 15 yıl vadeye kadar %0,79 kredi faiz oranı
  • İş Bankası 1,75’den sunduğu kredi yerine özel olarak hazırladığı kampanyada %0,95 faiz oranı imkanı,
  • Akbank 10 yıl vadeli %0,97 kredi imkanı,
  • Yapı Kredi gene 10 yıl vadeli %0,99 kredi faiz imkanı
  • Garanti BBVA’da 10 vadeli %1,03 faiz oranı imkanını müşterilerine sunuyor.

Konut Kredisi Çekmek İçin Doğru Zaman mı?

Tüm sektörlerde olduğu gibi virüs salgını nedeniyle ülkemizde inşaat sektörü de bir duraksama dönemine girmesi bekleniyor. Özellikle Nisan ayı içerisinde bu ciddi oranda hissediliyor. Bu hissi kaybetmeden bu ay ve önümüzde ki aylarda düzelme döneminde bu uygun faiz oranları ile ev almak mantıklı bir seçenek olarak duruyor.

İhtiyacınızın olduğunu düşündüğünüz evi veya yatırım yapmak istediğiniz bu dönemde alabilirsiniz. Ayrıca inşaat firmaları da ellerinde ki stokları bu dönemde düşürmek isteyecekleri için uygun faiz oranları ve farklı ödeme koşullarıyla müşterilerine yardımcı olacak kampanyalar sunuyorlar. Sizde bu kampanyalardan yararlanarak daha iyi ve özel bir eve sahip olabilirsiniz.

birevim

TÜİK 2020 Mart Ayı Konut Satış İstatistikleri Açıklandı

Önceki Yazı

Halkbank TOKİ Kredisi ile Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olun

Sonraki yazı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorumlar

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

code

5 × one =