Kredi Haberleri

Konut Kredisi Yapılandıran Refinansman Bankaları

Ev almak isteyenler bankalara başvurarak konut kredisinden yararlanıyorlar. Bu sayede uzun vadeli kredi imkanından yararlanarak borçlanarak ihtiyaç duydukları eve rahatça sahibi olabiliyorlar. Ancak uzun vadede bu kredileri istemeleri halinde bankalara giderek borçlarını yeniden yapılandırabiliyorlar.

Bankalar sundukları yeni kredi içinse refinansman adını kullanıyorlar. Yani daha önceden verilen bir kredinin yeniden yapılandırılmasını sağlamak amacıyla tekrar kredi sağlanması durumunu ifade ediyor. Bu durum sadece konut kredisi için değil aynı zamanda bankalar tarafından sunulan diğer krediler içinde geçerli olarak kabul ediliyor. Bu işlem aynı banka üzerinden yapılabildiği gibi daha uygun faiz oranına sahip bankaya giderek de yapılabiliyor.

Refinansman Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Refinansman hizmetinden yararlanmak isteyenlerin bazı dikkat etmeleri gereken noktalar vardır. Bunu yaparken öncelikle ilk borcunuzdan daha uygun bir borca sahip olacağınızdan emin olmalısınız. Yani faiz farkı ödeseniz dahi ilkine göre daha kısa vadede ve daha uygun kredi oranıyla ödemenizi yapacağınızı bilmelisiniz.

Çekilecek yeni kredide ilkine göre taksit sayısını düşürmeniz gerekiyor. 120 aylık bir kredi çekip, 20 ayını ödedikten sonra geriye kalan 100 aylık borç için yapılacak refinansman işleminde borcun taksit sayısını 60 aya düşürmelisiniz. Bazı durumlarda bankalar borcun erken kapanmasından dolayı müşterilerinden %2 oranında ekstra ücret talep ediyor. Bu durumda karlı geçmek için faiz oranının ilkine göre 30 ile 40 baz puan düşük olmasına dikkat edilmelidir.

Refinansman Kredisi Veren Bankalar

Refinansman birçok banka tarafından sağlanıyor. Yukarıda ki dikkat edilmesi gereken noktalar göz ardı edilmeden aşağıda paylaşılacak olan bankalar ile irtibata geçerek sizde borcunuzu tekrar yapılandırma yapabilirsiniz.

  • Yapı ve Kredi Bankası
  • İş Bankası
  • Garanti Bankası
  • QNB Finansbank
  • Türkiye Ekonomi Bankası
  • Denizbank
  • Vakıfbank
  • Ziraat Bankası
  • Akbank

Bu bankalar konut kredisi, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve diğer finansman kredileri için müşterilerinden talep gelmesi halinde tekrar finansman imkanı sunuyorlar. Ancak dediğimiz gibi faiz oranları karşılaştırılması yapılmalı ve bankaların ilk krediyi erken kapatma durumunda alacakları %2’lik fark dikkatli bir şekilde hesaplanmalıdır.

Refinansman Kredisi Ne Zaman Alınmalıdır?

Refinansman kredisi almayı düşünenler bunu en doğru zamanda yapılmalıdır. Faizlerin yükseldiği bir dönemde buna yönelik bir finansman yapılması durumun daha kötüleşmesi anlamına gelecektir. O nedenle yapılacak refinansman işleminin faiz indirimi yapılacağı döneme denk getirilmesi önemli olacaktır.

Diyelim ki konut kredisini %1 ile çektiniz ve üzerinden 3 yıl geçti. Üç yıl sonra Merkez Bankası faiz indirimine gitti ve faiz oranlarını %0,80 çekti. Bu durumda refinansman yapmak mantıklı olmayacaktır. Ancak yapılan faiz indirimi sonrasında %0,70 seviyesine çekilen konut kredisi faiz oranları size %1 oranında bir fayda sağlayacaktır. Bunlara dikkat ederek yukarıda ki bankalardan yeniden kredilendirme başvurusunda bulunabilirsiniz.

birevim

Ev Almak İçin Ne Kadar Peşinat Gerekli

Önceki Yazı

Ev Almak İstiyorum Ama Param (Peşinat) Yok Diyenlere 5 Çözüm

Sonraki yazı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorumlar

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

code

twenty − 14 =