Ortaklık yapısında %99’u TC Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait yapıda Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Öztürk Oran’dır. Finansal raporlarına web siteleri üzerinden ulaşabileceğiniz Vakıf Katılım Bankası 2015 yılında kurulmuş ve faaliyet izinlerini de bu tarihte edinmiştir. Katılım bankacılığında en genç bankadır.
İslam dini gereği de sosyal yaşamın önemli bir parçası olan Vakıf kültürünü faizsiz bankacılık sistemi ile bir araya getiren Vakıf Katılım Bankasının misyonu diğer katılım bankalarından biraz farklıdır. Vakıf Katılım Bankası’nın amacı yani misyonu topluma faydalı olmaktır. Amacı sadece ortaklarını yâda müşterilerini mutlu etmek değildir.
Vakıf Katılım Bankası müşterilerinin yatırımlarını faizsiz bankacılık sistemi ile değerlendirir. En büyük avantajlarından biri budur. Dinende huzurlu olacağınız sistemde elbette kazançta sağlarsınız.
Elde edilen kar payları sizin isteğinize göre yönlendirilir. Aynı hesapta kalabilir yâda cari hesaba aktarabilir. En avantajlı ve size kolaylık sağlayan şeylerden biri de katılma hesabından hesap türüne göre belirlenen limitler dâhilinde vade tarihinde her hangi bir bozma işlemi yapmadan çekilebilmesidir. Bu alternatifi her bankada bulabilmeniz mümkün değildir.
Vakıf Katılım Bankası ve Konut Hesabı ile %25 Devlet Desteği
18 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşının kullanabileceği Konut Hesabı devlet desteği ile oldukça avantajlıdır. Bu sistemde birikim yaparken hem kar payı hem de %25’e kadar devlet katkısı alarak gayrimenkul sahibi olabilirsiniz.
Konut hesabı ilk kez ev sahibi olmak isteyen kişiler için tasarlanmış ev sahibi olma avantajı sunan bir sistemdir. En az 3 sene düzenli ödeme yapmak koşulu ile devlet desteği alarak ev sahibi olmak için tek yapmanız gereken kimliğiniz ve yatırımınız ile birlikte en yakın Vakıf Katılım şubesini ziyaret etmektir.
Vakıf Katılım Bankası ve Konut Hesabı Özellikleri Nelerdir?
- 3 yıl vade ile açılabilen konut hesabı, Türk lirası olarak açılır ve her yıl kar payı hak eder.
- Ödemelerinizi her aya yapabildiğiniz gibi 3 ayda birde yapabilirsiniz. Ödeme miktarı seçtiğiniz periyoda göre değişkenlik gösterebiliyor.
- Ödemeleri aksatma hakkı yılda sadece bir defadır.
- Bir yılda en fazla iki defa para çekme hakkınız bulunur.
Konut Hesabında yapılamayacak işlemler nelerdir?
- Konut hesapları ortak hesap olamaz,
- Bankalar arasında taşınamaz,
- Bir müşteri birden fazla konut hesabı açamaz.
Yorumlar