Bilgi Bankası

Yunanistandan Nasıl Ev Alınır?

Avrupa Birliği vatandaşları, birliğe üye olan ülkelerden serbest şekilde gayrimenkul satın alabilirken, birlik dışında kalan ülke vatandaşları için bazı kısıtlamalar vardır. Özellikle stratejik konumlarda, askeri üslere yakın bölgelerde ve Türkiye sınırına yakın bazı ada ve bölgelerde ev satın almak için yerel yönetimlerden özel izin gerekiyor ve Avrupa Birliği dışındaki ülke vatandaşları bu iznin dışında tutuluyor.

birevim faizsiz ev

Yunanistan’dan Nasıl Ev Alabilirsiniz?

Yunanistan’da ev sahibi olmak için ilk yapılması gereken bir emlak avukatı tutmak. Bu avukat, yapılacak durum tespiti ve alım satım işlemlerinde çıkarlarınızın korunmasında tarafınızda yer alacaktır. Satın alacağınız konuta karar verdikten sonra, mülkün sahibine bir fiyat teklifinde bulunabilirsiniz. Bu teklif kabul edilirse, tuttuğunuz emlak avukatı bir sözleşme hazırlar ve iki tarafın da bu sözleşmeyi imzalaması gerekir. Ayrıca satın alacağınız mülkün tam satışı tamamlanmadan rezerve etmek için yüzde onluk bir ödeme yapmanız gerekmektedir. Satın alacağınız konuta ait ödenmemiş bir vergi borcu olup olmadığı, devlet yönetmeliklerine aykırı bir durumun olup olmadığı ve ek herhangi bir ücret olup olmadığı da yine avukatınız tarafında kontrol edilmelidir. Kontroller sonrasında mülkü satın almaya karar verdiğinizde satın alma işlemlerinin tamamlanması yaklaşık 1 – 1,5 ay sürer. Satış tamamlandıktan sonra da belgelerin kopyalarını mülk sahibinden almalısınız.

Sözleşmenin doğru şekilde hazırlanmasını sağlayacak avukat ve süreci denetleyecek bir noter, mülkü satın alacak kişinin sorumluluğundadır. İki tarafında imzaladığı satış sözleşmesi noter tarafından onaylanmalıdır. Ayrıca satıcının temiz bir vergi siciline sahip olduğunu kanıtlayan B´Tax sertifikası da noter tarafında verilir. Son olarak tapu ve devir belgesinin kopyalarını, mülkiyet hakkını adınıza değiştirmek için İpotek Siciline iletilmesi de noter sorumluluğundadır.

Yunanistan’dan Ev Satın Alma İşlem Maliyetleri

Yunanistan’dan ev satın almak istiyorsanız, işlem süresince gidiş dönüş masrafları, avukatlık ücretleri, noter ücretleri, kayıt ücreti, vergi, vekalet ücreti gibi ücretleri de karşılamanız gerekmektedir.

Transfer vergisi, konut transferleri için %3,09’dan %24’e değişim göstermektedir. Tapu sicil ücreti olarak adlandırılan ücret alacağınız mülkün değerinin %0,48 ile %0,68’i arasındadır. Noter ücretleri, mülk değerinin %0,80 ila %1’ine ek olarak %24 KDV’dir.

birevim

TOKİ, İstanbul’a 10 Bin Sosyal Konut Yapacak!

Önceki Yazı

Enflasyona Endeksli Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Sonraki yazı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorumlar

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

code

seventeen − 13 =