Güncel Haberler

Apartman Yöneticilerinin 11 görevi nedir?

Apartman yöneticisi, bir apartman kompleksinin günlük işlemlerinden sorumludur. Bazı görevleri kiracılardan gelen yorum, şikâyet ve talepleri ele almak, apartman aidatlarını toplamak ve her konu ile ilgili kiracılarla iletişime geçmektir. Dairelerden biriyle ilgili herhangi bir acil durum varsa durumu çözmeleri gerekmektedir. Bir apartman yöneticisinde olması gereken özellikler nelerdir?

birevim faizsiz ev

  • Bütçeleme becerilerine sahip olmak.
  • Farklı geçmişlerden insanlarla başa çıkabilmek.
  • İyi iletişim becerilerine sahip olmak.
  • Stresli koşullarda çalışabilmek.
  • Matematik becerilerine sahip olmak.
  • Fiziksel olarak zinde olmak.
  • İstihdam yasalarını anlama.
  • Apartman çalışanlarının işlerini planlayabilme.
  • Proaktif ve kendini motive eden bir yapıya sahip olmak.

Apartman Aidatını Ödemek Zorunluluk Mudur?

Eğer apartman sekiz haneden oluşuyorsa mutlaka apartman yöneticisi atamak gerekiyor.  Bakım, onarım gibi işlerin organize edilebilmesi için bir apartman yöneticisine ihtiyaç vardır.  Merdiven silinmesinden asansör bakımlarına bir apartmanın onlarca yapılması gereken işi vardır.

Özetle apartman yöneticilerinin 11 görevini sizler için sıraladık; Kanunun kat mülkiyeti bölümünde apartman yöneticisinin görevleri belirtilmektedir.

  1. Kat malikleri kurulunca alınan kararlar apartman yöneticisi tarafından yerine getirilir.
  2. Ana gayrimenkul olan apartmanın, amacına uygun olarak korunması, kullanımı, bakımı ve onarımı için gerekli tedbirlerin alınması apartman yöneticisine aittir.
  3. Ana gayrimenkulün yani apartmanın sigorta ettirilmesi,
  4. Apartmanın genel yönetim işleri; korunma, onarım, temizlik vb. bakım işleri, asansör, kalorifer, sigorta, hava işletimi, otopark yönetim planında yer alan işlemleri yapmak için aidat toplanarak hesap işlerinin tutulması. Her takvim yılının ilk ayı içinde, kat maliklerinden avans olarak uygun miktarda paranın toplanması ve kullanımı. Oldu da bu avansın harcanıp bitmesi halinde, geri kalan işler için tekrar avans toplanması ve kullanılması işlemleri.
  5. Apartmanın yönetimi ile ilgili bütün ödemelerin toplanması apartman yöneticisinin işidir. Bu ödemelerin toplanması ve ayrıca doğan borçların ödenmesi görevleri arasındadır. Ayrıca kat malikleri tarafından ayrıca yetkili kılınmışsa, bağımsız bölümlere ait kiraların toplanması da bu yetki görevleri arasındadır.
  6. Apartmanı yani ana gayrimenkulün tümünü ilgilendiren tebligatın kabulü de buna dahildir.
  7. Ana gayrimenkulü ilgilendiren bir sürenin geçmesine engel olacak şekilde deneyimli olmalıdır. Bir hakkın kaybına yer vermeyecek gerekli tedbirleri alacak yetkinlikte olmalıdır.
  8. Apartman yani ana gayrimenkulün korunması, bakımı konusunda kat malikleri kiracı ya da ev sahiplerinin yararına gerekli hususlarda tedbirlerin alınması.
  9. Kat mülkiyetine ilişkin borç yükümlülüklerini yerine getirmeyen kat malikleri söz konusu olabiliyor. Bu durumda kat maliklerine karşı her türlü dava, icra takibi yapılması konusunda ayrıca kanuni ipotek hakkının kat mülkiyeti kütüğüne tescil ettirilmesi mümkündür.
  10. Apartman yöneticisi topladığı nakdi miktarları ve avansları yatırmak ve gerektiğinde almak üzere uygun bir bankada ana gayrimenkulün yöneticisi sıfatı ile kendi adına hesap açabilme yetkisine sahiptir.
  11. Kat malikleri kurulunun toplantıya çağrılması yetkisine de sahiptir.
birevim

2021 Mart ayı kira artış oranı ne kadar?

Önceki Yazı

Fek yazısı nedir? Nasıl alınır?

Sonraki yazı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorumlar

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

code

20 + twenty =